Ørebro Open 2010

 

Da var tiden inne igjen for en av de større begivenhetene i F3B i år! Ørebro Open har opp igjennom flere år hatt som tradisjon at et eller flere norske lag stiller til start.
I år var det intet unntak!
4 ”rustne” herrer(noen med lite flytid, og noen med mye) satte kursen mot Ørebro fredag, og etter ”norsk standard” startet med et godt lag i konkurransen.
Det ble foretatt noen teststarter av enkelte på fredagen, rett å slett for å se at tingene virker.

Lørdagen startet konkurransen med 0-2 m./pr sek med bakvind, og enormt varmt på flyfeltet(alle som har vært i Ørebro vet hvor interessant forholdene kan være der), noe som holdt seg rimelig stabilt gjennom hele dagen. I år som tidligere var det også enormt skiftende forhold, der fikk vi til og med oppleve at de antatt beste også hadde problemer med disse, da var det til tider gøy å være norsk. Espen var nær ved å vinne en speed, Erik også, men fikk også smake litt på det motsatte. Knut Vidar og Kjell fløy på det jevne denne dagen, felles for alle er at her må trenes. Dagen avsluttet med speed kl 1830, og dagens raskeste speed var ”bare” 17,9. Varighetene satt som ønsket hos nordmennene, men som tidligere kjent ”ryker” vi på starthøydene i forhold til de beste i de andre øvelsene.
Lørdag kveld var det duket for grilling, skryting, sosialt samvær, diskusjoner om startteknikk o.l. Langbord ble dekket med perfekt grillmat med mye godt tilbehør.
Søndag ble det bestemt at vinsjene skulle snus, dette for at vinden hadde øket vesentlig i styrke, dette ble da gjort og etter 1 times tid inn i konkurransen hadde vi nå igjen side/bakvind men nå i styrke 7-8 m/pr.sek. Sånn er det bare i Ørebro!
Vi startet med varigheten, og til vår store forbauselse klarte de fleste dette igjennom dagen tross den sterke vinden. Det var også i dag store forskjeller med forholdene og noen var heldige med forholdene i starten, eller bare i banen, eller begge deler. I dag klaffet det ikke så godt for oss, de fleste distansene var ikke mye å snakke om i dag for nordmennene men vi gjennomførte på en grei måte. I dag var det ekstremt turbulent under 150 m høyde, noen piloter hadde mer enn nok med å manøvrere flyene hele ned til landing. Ettersom forholdene også i dag var skiftende fikk vi gleden av å oppleve Joacim’s speed på 14,09 og Peter Hubertz’s 14,97. Vi nordmenn må som kjent trene litt(det må man faktisk i F3B hvis man ønsker resultater)
Alt i alt en vellykket helg både for arrangørene og pilotene vil jeg mene.
Takk til våre naboer, vi kommer igjen!

Erik Morgan

Resultater hos søta bror HER

www.f3x.no