F3F Norgescup Hodne 19.6.2010
 
Endelig ble det forhold for oss som driver med hastighetsflyging på hang (FAI klasse F3F). Hele uken meldte værvarselet mellom 10 og 14 m/s vind fra nord-nordvest og det stemte ganske bra på denne lørdagen.
Vi forandret litt på terminlisten fra tidligere med å sette opp både lørdag og søndag som alternativ stevnedag. Det blir bestemt hvilken dag vi skal fly senest fredag før helgen. Blir det stevne på lørdag går søndagen automatisk ut. Blir det ikke noe av lørdagen trer søndag inn som reservedag. Vi håper at vi kan få gjennomført flere stevner på denne måten samtidig med at man ikke trenger å sette av begge dagene.
Det kom "kun" 8 deltagere denne gangen og gledelig var det at 2 piloter fra Bergen tok turen. Ellers så var det to stk fra Haugesund og fire fra vår egen klubb.
Forholdene var bra og meget jevne utover dagen noe tidene indikerer også.
Flystil er det store samtaleemne i F3F for tiden. Noen tyskere og mange franskmenn har funnet ut at det går an å fly "dynamisk" også i F3F. For de av dere som kjenner til fenomenet Dynamic Soaring så bygger det litt på samme teori. Det går i korte trekk ut på å fly langt ut og opp i svingen for så å legge flyet i en vinkel som peker inn mot hanget igjen slik at man flyr en kort stund i medvind. Ved å gjøre dette riktig kan man "bygge" fart gjennom alle svingene og oppnå stor hastighet. Det virker faktisk men det er ikke helt enkelt å mestre og slett ikke lett å få til i 9 svinger etter hverandre.
Stevnet ble vunnet av Espen tett fulgt av Arild fra Haugesund. Up and coming Erik tok en fin 3. plass.

Resultater og poengsummer HER  -  Alle tider og vindforhold HER

 
Place Name Points
1 Espen Torp 10 972,73
2 Arild Møllerhaug 10 701,06
3 Erik Bjørnstad 9 425,35
4 Geir Njaa 9 034,86
5 Olav Kalhovd 8 944,04
6 Jan Grannes 7 902,43
7 Trygve Kalhovd 7 475,42
8 Rolf Rettedal 4 626,75

Mvh, Espen
--
www.et-air.com
www.etair-uav.com
www.birdy.no
Blog: http://aerotorp.blogspot.com