NM F3F - Forus 4-5.september 2010

NM F3F samlet iår 17 deltagere som må sies å være ganske bra. F3F miljøet har over mange, mange år vært veldig stabilt med bra deltagelse og må vel kunne kalles en Norsk paradegren innen RC-miljøet. F3F stevneformen har sitt utspring i Norden og er nå endelig klar til å få sitt første VM. Dette skjer i 2012 mest sannsynlig på Rügen i Tyskland.

Årets NM ga oss en ny Norgesmester som har holdt på veldig lenge men som aldri har hatt marginene på sin side når det dreide seg om NM. Dette året klaffet det endelig og det ble en fortjent seier til Arild Møllerhaug fra Haugesund.
 
Værmeldingene i dagene før NM fortalte at det ville bli lite vind men fint vær :-)
Ikke akkurat ønsketenking fra oss F3Fere men det er jo bedre enn østavind og regn.....
Som stevneleder hadde jeg tidlig i uken sett for meg at vi skulle bruke et hang vi sjelden bruker til konkuranse ute på Rennesøy. Jeg tenkte hvis det ikke ble vind så kunne vi alltids få en fin dag i flotte naturskjønne omgivelser. Som tenkt så gjort, vi dro til Bøfjellet og hadde knapt fått opp banen før vinden faktisk var på plass. Vi fikk fort opp vindmåleren for å se hva som foregikk og den viste at det økte og at det var stabilt.
Noe av grunnen til at vi sjelden fly konkuranse på Bøfjellet er at landingsforholdene kan være litt tricky. Det viste seg å stemme men det var noen av de mer rutinerte som ikke helt forstod hvordan man skulle gjøre det. Utover dagen mestret alle landingen uten problemer.
De første 7 omgangene ble vunnet med tider mellom 43 og 49 sekunder, etter omgang 6 begynte forholdene å dabbe av men det var fortsatt flybart.
Vi klarte 10 omganger på en dag pessimistene ikke trodde vi skulle klare en eneste omgang.
Det var tilløp til litt protester og problemer angående landingsområde og minimum vindhastighet men dette løste seg på en grei måte og jeg tror de fleste om ikke alle var fornøyd med dagen.
Dagen etter var det meldt ennå mindre vind men med nordvestlig retning noe som gjorde at vi dro til Hodne og fikk satt opp banen der. Vinden kom etterhvert og vi fikk presset inn 4 omgangerpå mindre enn to timer. Det var nokså labre men jevne forhold og Arild hadde ingen problemer med å forsvare 1. plassen fra dagen før og undertegnede kom best utav kampen om 2. plassen foran Bjørn Tore Hagen.

Detaljerte resultater HER (feil rettet i omg.11)
Tider sammenlignet med vindmålinger HER

  • Veldig hyggelig at Arild "Møllis" Møllerhaug endelig fikk sitt gjennombrudd og tok sin første NM tittel fullt fortjent.
  • Kjell Sture Johansen fikk vist frem en ny Norsk F3F modell som faktisk så ganske bra ut! Han hadde en del radiotrøbbel som gjorde at resultatet ikke ble helt bra men jeg er sikker på at Wild Card blir å regne med i fremtiden.
  • 4 nordlendinger, 3 sørlendinger og 10 sørvestlendinger var på plass. Hvor ble det av nordvestlandet, østlendinger og ikke minst hang.no?
  • Neste år er kvalifisering til VM i 2012, det er mange som vil kjempe om kun 3 plasser.
Med vennlig hilsen,
 
Espen
Utslitt stevneleder........

Bilder Rolf Inge Waaga:

IMG_0136.jpg
IMG_0136.jpg
IMG_0138.jpg
IMG_0138.jpg
IMG_0139.jpg
IMG_0139.jpg
IMG_0087.jpg
IMG_0087.jpg
IMG_0076.jpg
IMG_0076.jpg
IMG_0051.jpg
IMG_0051.jpg
IMG_0064.jpg
IMG_0064.jpg
IMG_0126.jpg
IMG_0126.jpg
IMG_0028.jpg
IMG_0028.jpg

Bilder Espen Torp: