F3F Bokn 20.august 2011

Morgenen begynte med plaskregn, men prognosen utover dagen var bra så vi pakket bilene og dro utover mot Bokn. Austre Bokn er et eldorado for oss seilflyvere, og her finnes hang på de fleste vindretninger.
Vel framme kunne vi gledelig konstatere at sola begynte og titte fram og at vindretningen var stabil på sørvest. Sørvesthanget vårt er ca 70 m høyt med en loddrett ganske rett og lang kant. Meget gode landingsforhold. Banen ble satt opp og vi fikk alle tatt en trimmetur før vi satte i gang. På grunn av få deltagere ble vi enige om å fly 2 og 2 omganger. Jan Grannes fikk bra forhold i omgang 2 og viste å sette pris på det. Han fløy feilfritt med sin Crossfire og tida ble 43,64.
I kampen om førsteplassen skulle det videre utover i omgangene vise seg å bli ganske jevnt mellom Olav og Arild. Olav fløy veldig jevnt og bra med sin Cyril og fram til omgang 8 ledet han med knapp margin. Arild fikk god luft i omgang 10 og fikk dagens beste tid med 43,16.
Av og til kan det være forholdene som regjerer og denne gang rakk Arild det lengste strået.
Jan fløy seg inn til en fortjent 3. plass og Tryggve like etter på 4. Tryggve fløy veldig bra med sin F3J modell og han blir farlig med et litt kvassere våpen.
Marius er en stødig og sikker pilot, men endte sist i dag. Han fløy litt for langt og trening med ringeanlegg er løsningen her.
Alt i alt en veldig fin dag. Synd at ikke flere lokale helter stiller opp når vi arrangerer stevner i distriktet.

Resultater

Arild fløy en Ceres F3B
Olav fløy Cyril
Jan fløy Crossfire
Tryggve fløy en F3J modell
Marius fløy en Raris (RaceM kropp/Aris vinger)

Mvh Aril Møllerhaug