NM F3J 14-15.september

Norgesmesterskapet i klassen F3J 2013 gikk i år hos Vingen og på deres flyfelt Vallemyrene.
Værmeldingen var ikke allverdens, men 19 piloter møtte opp og av disse 2 juniorer.
Fredagen opprant med trening i flotte sensommer forhold og mange nervøse ansikter finslipte sidevindsteknikk og vurderte landskapet for eventuelle bølger og termikktriggere.
Stevneleder Jørgen Busk og hans stab hadde lånt ekstra jorde slik at vi hadde god plass. I tillegg var det for året fjernet en god del trær som vi tidligere iblant har barbert med liner. Olavsgård camping med flotte leiligheter ble benyttet som base for uttabygds og premieutdelig avholdt hos Wera reklame som stilte med proffe og ferske diplomer rett fra printer. Verdt å nevne er også lunsj fra Bergby's som imponerte med kortreist fastfood som faktisk er ett meget bra alternativ til visse andre.
Lørdagen ble en kjempedag med små avbrekk for byger, men sol og varmt til tider. Hele 7 runder ble gjennomført og i vanskelige forhold som det alltid er her ga en god pekepinn på hvem som hadde trent i år. Vingen1 laget hadde tatt grepet om førsteplassen i lag med Valdres halsende bak. Etter 8 omganger kan det strykes en flukt og det ventet mange spent på (og noen ikke). En lang dag, men søndagen skulle bli lengre. Vi våknet til silregn og en vær-radar som viste at det kom mer. Fullsizefolket ble kontaktet og de kunne fortelle om ett "vindu" kl.10 og kl.14 så vi burde kunne avvikle finaler. Dette stemte på en prikk og etter mange kaffe og hamburgere kunne vi starte med de 2 finalene ca.14:00. Det blåste godt før start, men avtok i løpet av første finaleomgang slik at termikk ble utviklet. Kenneth Thommesen som valgte å ta omstart med nok ballast kunne sirkle inn noen gode høydemeter som ble premiert med å vinne runden og en god applaus. Andre runde og en god del linekluss for noen av pilotene (Jo og Jørgen). Noen valgte å surfe termikkutløsere på trerekke foran og en stor låve. Jo fulgte en stor termikkboble bakover til trerekka på startfeltet og ble liggende her i 100m høyde, mens feltet foran fikk føle på synket som kom etter. Dette og noen ekstra minutter på noen lave trær ga Jo en god margin til de andre og vant dermed både andre runde og stevnet totalt.
Tusen takk til Vingen for ett avslappende og fint stevne i som vanlig krevende forhold.


Norgesmester Senior:
Jo Grini, Valdres
Sølv: Kenneth Thommesen, Vingen
Bronse: Aril Røsvik, Valdres/Tromsø

Norgesmester junior: Fredrik Grini, Valdres
Sølv: Benjamin Karlsen, Vingen

Gull lag: Vingen.
Kenneth Dahl Thommesen, Jørgen Busk, Tom Inge Ballestad, Knut Erik Andersen
Sølv lag: Valdres
Jo Grini, Fredrik Grini, Aril Røsvik
Bronse lag: Lillehammer
 Stig Magne Olsen, Johannes Moger, Per Pedersen, Stein Marius Pedersen

Finaler HER - Finale detaljer HER - Lagresultater HER
Resultater innledende HER - gruppescore HER
Se Vingen webside HER - Flere bilder HERFoto: Jo Grini - Flere bilder HER