F5J 6/10 og F3J 7/10 på Lillehammer

Sesongavslutning i et strålende høstvær nok en gang.
Etter sist års advarsel om ingen stevner på Lillehamer våknet deler ev folket. Denne helgen var det 6 påmeldte Lørdag og 8 til Søndag. Et par frafall pga diverse tåler vi.

Tidenes første F5J Lillehammer ble fløyet på Lørdag. Med slørskyer over hele himmelen og ingen sol ventet vi oss rimelig daue forhold. Men det bare fordi vi ikke husker hvordan Åsen er. Bobler fra start kl 10 og alt annet enn lette forhold. Jeg hadde for anledningen lånt meg en gammel Perfection med Rakkettmotor og ferdig ballastert. 2,3 kg veide vidunderet og med 2 - 5 sekundmeter vind passet det helt fint når en er på Åsen.
Veldig moro med besøk fra Cirrus. Tilbakemeldingen derfra var at dette skulle gjøres flere ganger. Lufta var ikke helt som nede på flatlandet.

Forholdene Lørdag var til tider ekstremt vanskelig. Vind fra vest gir lite å fly på og de boblene som var var valdig trange. Det måtte gås agresivt til verks om en mente det var en boble, bommet du var du 20 30 meter i minus tvert.
Flere gode prestasjoner fra flere førte til noen store differanser tidsmessig.

Det kan si litt om forholdene når Jo får landingspoeng i 2 av 6 omganger.

Søndagen var vanskelig den også, men på et vis lettere. Men som det er på Åsen er det ofte ikke rom for to tabber i samme omgang. Da flyr man f. eks 6 minutter i 1 omgang og lander ute i 3. omgang,

Også i dag ble det plukket bobler fra veldig lave høyder da boblene forsvant etter start og en befant seg i ekkornhøyde etter kun få minutter.

Finaledeltakerne var heller ikke søndag sikre på hvem som var inne i varmen.
Resultater i linker under.

God Vinter :-)
Stig Magne Olsen

F5J 6/10
Innledende - Finaler
Detaljer Innledende - Innledende Landinger - Finaler høyder

F3J 7/10
Innledende - Finaler
Detaljer Innledende - Detaljer Finaler - Landinger

Rapport hos Cirrus RCFK av Stein-Vidar Torø HER

Noen ord av Jo Grini:
Må bare få takke Stig Magne Olsen for en fin avslutning på åsen i år også. Det er kaldt på denne årstiden, men vi har det utrolig fint og opplever noe nytt hver eneste gang vi er der oppe. Om det er fordi det er på 700?m eller om det er topografien vet jeg ikke, men føles like vanskelig hver gang. Og like deilig når man får det til og banker kompisene i en runde eller to. For det er virkelig kompiser vi har, selv om vi som regel ikke møtes mer enn til konkurranser. Varme håndtrykk når vi møtes og når vi skilles. En god tradisjon! Dette var også sesongavslutning i klassene F5J (lørdag) og F3J (søndag). Vi ses igjen snart. Om det er i neste konkurranse, på jobb, i telefonen eller på nettet. Vi ses alle snart igjen!


F5J deltagerne på Lørdag. Henri, Stig, Jo og Fredrik


F3J deltagerne søndag. vb: Espen, Kenneth, Jo, Tor, Stig. fv: Otto, Arild, Stein.Vidar


Finaledeltagerne søndag fv: Kenneth, jo, Tor


Gjødselspredning...


Henri og Stig starter i F5J


Henri steker pølser sponset av stevneleder Stig


Startfeltet søndag


Jo sin siste finaleflukt i F5J


Stig sin siste finale flukt i F5J

www.f3x.no